На Херсонщині з'явились унікальні посади, яких більше немає ніде: заступник голови облдержадміністрації з діджиталізації та начальник служби щастя. Думаєте, жартуємо? Зовсім ні.

Заступник з діджиталізації

Заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації з діджиталізації 29 січня 2020 року став Андрій Богданович, який до того був радником. 

Андрій БогдановичАндрій Богданович

Херсонщина – перша область в Україні, де призначений заступник голови державної обласної адміністрації, що відповідає за цифрову трансформацію. Також у нас є програма дій області з цифрової трансформації, яка базується на програмі дій Уряду в сфері діджиталізації. Цифрова трансформація області відповідно і стане головним завданням новопризначеного заступника. 

Андрію Богдановичу 34 роки, народився він у Києві. 

  • У 2004 році закінчив Київський технікум інформаційних систем і технологій КНЕУ за спеціальністю конструювання, виробництво і технічне обслуговування виробів електронної техніки; диплом з відзнакою.
  • У 2008 році закінчив Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана за спеціальністю програмування.
  • У 2017 році закінчив Академію адвокатури України за спеціальністю правознавство.

Андрій Богданович — засновник проєкту «Книга скарг «Каратєль». Має власний сайт.

За час своєї діяльності в якості радника голови Херсонської ОДА встиг запровадити кілька цифрових проєктів:

  • 18 липня 2019 року — запуск чатботу Херсонської ОДА для опрацювання звернень громадян.
  • 15 жовтня 2019 року — презентація плану дій з цифрової трансформації Херсонської області.
  • 21 листопада 2019 року — створення Офісу євроінтеграції Херсонської області.
  • 24 грудня 2019 року — запуск системи оцінювання співробітників Херсонської ОДА за QR-кодом.

Весняна служба щастя

Очільницею служби щастя в тій же Херсонській ОДА стала Весна Карпук. До виконання обов’язків вона приступила 10 лютого.

Весні Карпук 32 роки, народилась та виросла вона в Херсоні. В Херсонському державному університеті здобула дві спеціальності – філологічну та економічну. 
Протягом 7 років працювала директором у ТОВ «Пул енд Беа Україна».  

Весна КарпукВесна Карпук

Як розповіла сама Весна, про вакансію начальника служби щастя та покращення якості життя облдержадміністрації вона дізналась восени — і з тих пір жодної миті не сумнівалась у тому, що зробить все можливе, аби стати частиною цього проєкту. 
 
«Хочу, щоб ми всі були щасливі, любили свою країну і рідне місто, раділи кожному дню і прожили своє життя не дарма! Дуже багато залежить від кожного з нас, і я щаслива, що саме я зможу зробити свій внесок у спільну справу», - наголосила Весна Карпук.

 

Читайте нас в Google News.Клац на Підписатися